Evenimente din anii precedenti

Conferința Alăptarea contează - rolul medicului

Conferința Alăptarea contează- rolul medicului, este prima dintr-un șir de conferințe ce au că tema principala alăptarea. A fost organizată pe 6-7 octombrie, 2017, în săptămâna internațională a alăptării, cea de-a patruzecea săptămâna din an.
Conferința a avut că scop reunirea experților din diverse domenii pentru a creea un puzzle al susținerii alăptării de către cadrele medicale.
La eveniment au participat că speakeri personalități marcante ale medicinei romanestiprecum prof. Ioan Bruckner, sociolog Ecaterina Stativa și membrii ai ACLR.

Saptămâna Internațională a Alăptării 2017

Conferința cu speakeri IBCLC, membrii ai asociației, dedicată parinților și viitorilor parinți, a reusit sa restrăngă un public impresionant intr-o locatie de exceptie- Galeriile de arta, Elite Art.

Evenimente educaționale cu CERP

Lactation Matters este un program educational ce a putut fi vizionat pe parcursul unui an, in varianta online. Programul a fost acreditat de catre IBLCE Europe cu 14 CERP si a avut speakeri renumiti din domeniul lactatiei si alaptarii precum Liz Brooks (IBCLC si avocat, presedinte ILCA), Alison Hazelbaker (IBCLC specialist in suptul copiilor cu probleme complexe si fren lingual), Jarold Johnston (moasa si IBCLC, in cea mai mare maternitate militara din SUA), Alice Farrow (IBCLC specializat in alaptarea copilului cu despicatura de buza si palat si in probleme de etica).

Curs de 90 de ore de educație în lactație

Incepand cu anul 2014, ACLR a sustinut cursul de 90 de ore de educatie in lactatie.
Cursul de 90 de ore, necesar persoanelor intersate de certificarea IBCLC, este un curs complet, cu speakeri romani dar si straini ce a putut fi vizionat de la prima editie atat prin prezenta in sala cat si online.
Astfel, cursul a devenit accesibil multor persoane din tara. Cu ajutorul acestei duble difuzari si prin prezenta dar si online am contribuit la certificarea multor IBCLC in orase care nu aveau persoane specializate in domeniul alaptarii si lactatiei.
Cursul este imbunatatit si reinnoit la fiecare editie.
La fiecare editie aducem speakeri/subiecte/informatii noi.
Reimprospatam permanent biblioteca asociatiei si participam la evenimente internationale pentru a mentine nivelul stiintific cel mai ridicat al acestui curs.
De obicei cursantii reusesc cu promovabilitate mare sa obtina certificarea si devin colaboratori apropiati in cadrul asociatiei.
Credem ca impreuna suntem mai puternici si avem nevoie de voi pentru a creste!

Membru ELACTA

ACLR devine membru ELACTA in anul 2017 si toti membrii asociatiei se bucura de drepturile mebrilor ELACTA. In acelasi an suntem onorati sa primim vizita vicepresedintelui ELACTA, Mirjam Pot.

Grupuri de sprijin pentru mame

Pe parcursul anului 2016, presedintele ACLR a oferit informatii si sfaturi in cadrul grupurilor de sprijin sustinute in ceainaria Santhe din centrul capitalei.

Voluntariat în secția de terapie intensiva neonatală spitalul MS. Curie

Peste 1 an de zile, consultanti in lactatie certificati international, membrii ai ACLR au oferit consultanta in lactatie o data pe saptamana in sectia de terapie intensiva neonatala.
Acest proiect de voluntariat a creat premisele infiintarii primei banci de lapte din Romania.

Evenimente de strângere de fonduri

ACLR a participat la 4 editii ale evenimentului de strangere de fonduri Swimathon.
Prin fondurile stranse asociatia a reusit sa sustina proiecte importante de voluntariat desfasurate in maternitati din capitala si in sectia de terapia intensiva neonatala unde s-au putut achizitiona echipamente pentru proiectul bancii de lapte matern.

Saptămâna Internațională a Alăptarii, August 2014

Cu ocazia sarbatoririi Saptamanii Internationale a Alaptarii (1-7 august), am organizat marsul "Alaptarea Conteaza!", in data de 1 august, intre restaurantul Horoscop (Piata Unirii) si intrarea in parcul Tineretului
Scopul marsului a fost de a creste initeresul oamenilor despre importanta alaptarii si de a ne arata sprijinul fata de mamele care alapteaza sau care vor sa alapteze.
La mars au participat peste 100 de parinti, copii, bunici, in ciuda ploii.
Evenimentul a fost organizat cu ajutorul Asociatiei Moaselor Independent și Haine De Alaptat!

Saptămâna Internațională a Alăptării, August 2013

Evenimentul a avut loc în data de 7 august 2013, în cadrul Amfiteatrului Mare al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Bucureşti.

Prin acest eveniment, organizatorii şi-au propus, fiind chiar în ultima zi a săptămânii, să reunească specialişti în alăptare, cadre medicale implicate în procesul alăptării (specialişti în maternologie, medici homeopaţi, psihologi, medici pediatri), mame cu experienţe deosebite, un reprezentant al unei maternităţi private din Bucureşti şi un maratonist.

Tema acestui an şi tema evenimentului a fost “Sprijinirea Alăptării: Aproape de mame”. Scopul principal a fost acela de conştientizare a rolulului pe care fiecare dintre noi îl are în sprijinirea mamelor ce alăptează.

Prima IBCLC Day din România

Data de 6 martie 2013 a venit cu o premiera in Romania: celebrarea Zilei Internationale a IBCLC, adica a Consultantilor in Lactatie Certificati International. Organizatorii, drd. Mihaela Nita (medic rezident pediatru, IBCLC si membru ILCA) si Oana-Mihaela Constantinescu de la Asociatia Young Initiative), au adus laolalta cadre medicale potential interesate de certificare precum si mame dornice de a afla mai multe informatii in domeniu.
Image
Conferinta a debutat cu un scurt istoric al certificarii IBCLC, dr. Mihaela Nita prezentand etapele prin care s-a ajuns la ceea ce inseamna astazi organismul ce standardizeaza profesia de consultant in lactatie. Punctul de pornire a fost in SUA, initiativa a La Leche League, pe baza careia s-a dezvoltat IBLCE (International Board of Lactation Consultant Examiners), organizatie care reglementeaza aceasta profesie. In Romania, dupa certificarea din 2012, sunt 15 consultanti in lactatie.